Tört arany és Ezüst felvásárlás menete:

FONTOS tudni, hogy a törtarany, ezüst felvásárlás újrahasznosítási céllal történik.
Az ékszerek vagy nemesfém tárgyak formája, fémjelzése, annak művészi kidolgozottsága nem számít bele az ár meghatározásába, ha az ékszer idegen anyagot (kő, gyöngy, zománc, stb.) tartalmaz, azt a vásárlás előtt eltávolítjuk.

Átvétel:
Ékszerek, tárgyak vizsgálata során fizikai és mechanikai sérülés éri a nemesfém felületeket. Ez elkerülhetetlen a helyes nemesfém tisztaság pontos megállapítása során (az esetleges üzlettől való elállás esetén a tárgyon keletkezett vizsgálati nyomokért és azok helyreállításáért felelősséget nem vállalunk).

Ha a vizsgálat során nem lehet pontosan meghatározni az eladásra felkínált törtarany, ezüst nemesfém tartalmát, akkor lehetőség van a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóságnál az adott ékszer vagy tárgy laboratóriumi körülmények közötti bevizsgálására. NEHITI

Az eladásra felkínált ékszer vagy nemesfémtárgy vizsgálata során pontosan meghatározásra került aranytartalom illetve ezüst tartalom és mért tömeg alapján, a mindenkori aktuális aranyfelvásárlási áraink szerint történik a felvásárlási ár megállapítása.

Áraink Ft/g-ban kerülnek feltüntetésre.

Az eladott törtarany, ezüst ellenérték kifizetése készpénzben vagy igény esetén elektronikus banki átutalással történik, az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott feltételek betartásával. A vonatkozó adózás rendjéről szóló törvény 17. § (9) bekezdését itt részletesen is megtekintheti.

A törtarany felvásárlás során az adás-vételről vételi jegyet állítunk ki, melyhez elengedhetetlenül szükséges az eladó valamely személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány az alábbiak közül:

(személyazonosító igazolvány, útlevél, valamint kártyaformátumú vezetői engedély)

Minden kedves ügyfelünket várjuk előre egyeztetett időpontban budapesti Üzletünkben.

Az eladásra kínált ékszer, illetve más nemesfém tárgy vizsgálatát magas színvonalon képzett becsüs kollégánk végzi.

+36 30 538-5607